Šaláty
Parížsky šalát
Potrebujeme:
1/2 lyžice octu, 2 čL horčice, 1 PL kečupu, 1 PL worchester omáčky, 30 dkg slov. točenej (prip. diétny salám), 3 vajcia, 2 ks uhoriek, 1 cibuľa, 1 majolka
Ako na to:
Dajte variť vajíčka. V druhom kastróliku zmiešajte horčicu, ocot, kečup a worchestrovú omáčku a nechajte zmes prevrieť. Salámu nakrájajte na tenšie pásiky. Pridajte cibuľu, uhorku pokrájanú na drobno a pridajte na tvrdo uvarené nakrájané vajíčka.
Nakoniec pridajte vychladnutú zmes z kečupu a horčice a 1 majolku. Šalát dobre premiešajte a dajte do chladničky
Grécky gazdovský šalát
Potrebujeme:
1 šalátová uhorka, 2 - 3 paradajky, 1 cibuľa, 2 feferónky, 1 zelená paprika, čierne olivy, bryndza, olivový olej, ocot, zelená petržlenová vňať alebo sušený majorán, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:
Zeleninu očistite, zbavte jadier a nakrájajte na hrubšie kúsky, prúžky, kolieska a kocky. Potom ju dajte do hlbšej misy, zalejte zmesou oleja a octu, ktorú ste osolili a okorenili mletým čiernym korením. Posypte vločkami bryndze, ozdobte čiernymi olivami a nakoniec posypte nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou (sušeným majoránom).
Miešaný zeleninový šalát
Potrebujeme:
hlávkový šalát, reďkovky, topinambury, acidofilné mlieko, cesnak, strúhané orechy
Ako na to:
Umytý hlávkový šalát zmiešajte s reďkovkami nakrájanými na plátky a so surovými, tiež na plátky nakrájanými topinamburami. Všetko zalejte nálevom z acidofilného mlieka, ktoré ochuťte roztlačeným cesnakom. Všetko to posypte strúhanými orechmi.
Ovocný šalát
Potrebujeme:
ovocie všetkého možného druhu, lyžica medu, lyžica džúsu, jahodová poleva, orechy, kokos
Ako na to:
Nakrájajte všetko ovocie, aké máte do veľkej misy, pridajte lyžicu medu, džúsu alebo vína, nasypte orechy, kokos a ozdobte jahodovou polevou.